Medisch Pedicure Mirjam van Lierop

Op dit moment kan ik geen nieuwe clienten aannemen.

Voorjaar in aantocht!

Laat uw voeten lekker scrubben en masseren tijdens de Pedicure Compleet voor een goed gereinigde huid en een extra fris, ontspannen gevoel. Of doe deze behandeling cadeau, dat is een leuk idee! Cadeaubonnen zijn in de praktijk verkrijgbaar, voor elk gewenst bedrag.

Pedicure Compleet € 46,95

Lakje erbij? Voor € 11 euro heeft u vrolijk gekleurde teennagels, het flesje lak krijgt u mee naar huis. 

Schimmel?

Veel mensen komen met vragen over zogenaamde kalknagels. Deze benaming is zo gewoon geworden, dat we bijna vergeten dat het hier vaak (dus niet altijd!) over een schimmelinfectie gaat. Op huid en nagels zijn schimmelsporen aanwezig die zich kunnen ontwikkelen in een warme, vochtige omgeving. Het advies luidt dus: houd altijd de voeten schoon, droog én houd de huid in goede conditie! Hoe?

 

  • Door na het douchen de voeten zeer goed af te drogen, vooral tussen de tenen, waarbij de ruimte onder en tussen de kleinste tenen extra aandacht nodig heeft. Vindt u het lastig om er met de handdoek goed bij te komen? Probeer het eens  met een wattenstaafje.
  • Pas een goede hygiene toe door dagelijks te wassen, met weinig of liever nog zónder zeep, dagelijks schone sokken of kousen aan te doen en liever niet op blote voeten te lopen. Wondjes zijn een ingang voor schimmelsporen!
  • Bedenk dat pantykousjes niet ademen en zorgen voor een broeierig voetklimaat. Draag liever katoenen sokjes.
  • Houd ook de schoenen schoon en fris door ze goed te laten drogen en één of tweemaal per week te behandelen met een schoenenspray.
  • Dagelijks toepassen van wat voetcreme (wat echt maar een paar tellen duurt) houdt de huid in conditie. Een gezonde huid zonder kloofjes is minder kwetsbaar! 

 

Is het toch al zover? Zijn de nagels verkleurd en brokkelig? Met een test sporen we de schimmel op. Is de uitslag positief? Dan gaan we aan de slag met de behandeling om ze snel weer gezond te krijgen. De behandeling van schimmelnagels bestaat uit:

 

  • Regelmatig de nagels laten affrezen door de pedicure.
  • Thuis de nagel voorzichtig vijlen met een wegwerpvijltje.
  • Tweemaal daags met een schimmeldodende spray behandelen.
  • Schoenen behandelen, ook die sneakers die achterin de kast staan.
  • Een paar maanden geduld hebben.

 

Tot de mogelijkheden behoort ook het zover mogelijk affrezen van het aangedane deel van de nagel, waarna er een nagelprothese geplaatst wordt. De nagel kan zo weer netjes verder groeien en ziet er weer mooi uit. Kijk even in het fotoalbum voor een voorbeeld! Kijk ook bij "tips".

 

Podofix nagelregulatie.

Dit is een methode om ingroei van nagels op te heffen. Soms is er in de nagelwal geen ruimte om een nagelbeugel met lusjes van metaaldraad te plaatsen. Dan biedt deze beugel uitkomst. De kunststof bodem van de Podofix plakbeugel wordt, door hem eenvoudig te buigen, individueel aangepast aan uw nagelvorm. Vervolgens kan de beugel geheel zonder spanning worden vastgeplakt op de nagel. Door het ineendraaien van de ingebouwde draadlus wordt de spanning geactiveerd. Hierdoor worden de nagelranden licht omhoog bewogen waardoor het omliggende weefsel wordt ontlast. Ik adviseer u graag over de beste behandelmethode tijdens uw bezoek aan de praktijk.

 

Iemand jarig? Net bevallen? Jubileum te vieren?

Denk eens aan een pedicure cadeaubon! Verkrijgbaar tegen elk gewenst bedrag, voor een behandeling of een product. 

Erkend Leerbedrijf

Vanaf oktober 2017 is de praktijk Erkend Leerbedrijf. Dit houdt in dat ik voor studenten te vinden ben op Stagemarkt en dat zij bij mij praktijkervaring kunnen  komen opdoen. Ik zal mijn uiterste best doen om mijn kennis en ervaring met hen te delen. Andersom is het fijn dat zij actuele vakkennis met zich meebrengen die weer ingezet kan worden om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.